Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Petrol üretiminde rekor

17 Ağustos tarihinde Türkiye'nin ham petrol üretimi 107 bin 621 varile ulaşarak rekor kırdı. Bu üretimin 95 bin 656 varillik kısmı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından gerçekleştirildi. Bakan Bayraktar, özellikle Gabar Dağı'ndaki kuyulardan elde edilen 47 bin 58 varillik üretime dikkat çekti.

Doğalgaz üretiminde rekor

Doğalgaz üretiminde de önemli bir artış yaşandı. 15 Ağustos'ta Türkiye, 7 milyon 609 bin 427 metreküplük doğalgaz üretimiyle rekor kırdı. Bu üretimin büyük bölümü, TPAO'nun katkılarıyla gerçekleşti. Aynı gün, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'ndan elde edilen üretim, 6 milyon 146 bin 886 metreküp olarak kaydedildi.

Milli Enerji ve Maden Politikası'nın başarıları

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji alanında dışa bağımlılığı sona erdirmek için büyük bir kararlılıkla çalıştığını vurguladı. Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde, Türkiye'nin kendi gemileri, mühendisleri ve imkanlarıyla hem karalarda hem de denizlerde yeni sondajlar ve keşifler gerçekleştirdiğini belirtti. Bayraktar, bu çabaların, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda daha da artacağını ifade etti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı