Kredili otomotiv satışları büyük düşüş yaşadı Kredili otomotiv satışları büyük düşüş yaşadı

ABD merkezli haber ajansı Bloomberg'in iddiasına göre Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell'deki yüzde 26,2'lik hisselerini satmak için müşterilerle görüşmeler yapıyor. TVF'nin bu hisseleri satma niyeti, şirketin stratejik değerlendirmesi kapsamında değerlendiriliyor. Ancak TVF'nin yönetim kurulunda bu karara karşı çıkan bazı yöneticiler bulunuyor. Onlar, Turkcell'in stratejik bir varlık olduğunu ve hisselerin satılmasının uzun vadeli stratejilere zarar verebileceğini düşünüyor.
Haberde belirtilene göre, Türkiye Varlık Fonu henüz hisselerin tamamını satıp satmama konusunda nihai bir karar vermiş değil. Kararın büyük olasılıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği ifade ediliyor.

Bloomberg'e göre, Turkcell'in hisselerini satın almak için Azerbaycan ve Arap Yarımadası'ndan çeşitli yatırımcıların ilgi gösterdiği belirtiliyor. TVF'nin hisse satışı sürecinde bir yatırım bankasıyla görüşme halinde olduğu ancak resmi bir adım atılmadığı da kaydediliyor.

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell'in en büyük hissedarı konumunda bulunuyor ve şirketin yönetim kurulunda etkin bir rol oynuyor. Diğer büyük hissedar ise Rus milyarder Mikhail Fridman tarafından kurulan LetterOne Investment Holdings, Turkcell'in yüzde 19,8'lik hissesine sahip durumda. Geri kalan hisseler ise Borsa İstanbul ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görüyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı