Popüler sosyal medya platformları arasındaki rekabet kızışmaya devam ediyor. Instagram'ın TikTok'a karşı Reels'ipiyasaya sürmesinin ardından, TikTok da Instagram'a benzer özellikler sunan yeni uygulaması Whee ile sahnede. Peki, Whee kullanıcılara neler sunuyor? Gelin, birlikte bakalım.

Hindistan hava savunmas güçleniyor Hindistan hava savunmas güçleniyor

Instagram'ın ilk versiyonlarını andıran Whee, sade ve kullanıcı dostu bir arayüzle dikkat çekiyor. Uygulama üzerinden fotoğraf çekebilir veya önceden çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilirsiniz. Fotoğraf çekimi sırasında 2 kat ve 3 kat yakınlaştırma seçenekleri bulunuyor. Paylaşımlar ise "yalnızca ben" ve "arkadaşlar" olmak üzere iki şekilde yapılabiliyor ve profilinizde görüntülenebiliyor.

Whee'ye TikTok hesabınızla giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızı platforma davet edebileceğiniz bir mesajlaşma sekmesi de mevcut. Whee'nin Instagram'dan ayrışan en önemli özelliği, insanları takip edebilmek için öncelikle platform üzerinden arkadaş olmanız gerekliliği. Bu durum, kullanıcıların yalnızca arkadaşlarıyla etkileşim kurmalarını sağlıyor. Aksi halde profilleri ve paylaşımları açıkça göremiyorsunuz.

Sosyal ağların kalabalık ve uyarıcı içeriklerinden uzaklaşıp yalnızca yakın arkadaşlarınızla anlık paylaşımlar yapmak istiyorsanız, Whee tam size göre olabilir. Ancak, paylaşım yapmak istediğiniz bütün arkadaşlarınızın platformda olması şart. Aksi takdirde sadece kendi kendinize fotoğraf paylaştığınız bir akışla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Business of Apps verilerine göre, 2023 yılında 1,5 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olan TikTok'un, 2024 yılı sonunda bu sayıyı 1,8 milyara ulaştırması bekleniyor. Instagram'ın ise 2,3 milyar aylık aktif kullanıcıya erişmesi öngörülmekte. Bu sıkı rekabette Whee'nin, TikTok’unbaşarısından faydalanarak ne kadar ileri gidebileceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Whee'nin Türkiye'deki kullanıcılar tarafından ne kadar hızlı benimsenebileceği ve popüler hale gelebileceği merak konusu. Sosyal medya dünyasında kartlar yeniden karılıyor ve Whee, bu rekabette önemli bir oyuncu olmaya aday görünüyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı