Elon Musk, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda, “Gelecek yıl iç kullanım amacıyla düşük miktarda üretilecek insansı robotları hayata geçireceğiz ve umarım 2026’da diğer şirketler için yüksek üretime geçeceğiz” dedi. Optimus olarak adlandırılan robotların bu yılın sonunda Tesla fabrikalarında kullanıma sunulacağı daha önce belirtilmişti.

Rakiplerin yanında Tesla’nın farklı yaklaşımı

Honda ve Boston Dynamics gibi firmalar insansı robot teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Tesla’nın hedefi robotları daha ekonomik ve erişilebilir hale getirmek. Musk, robotların seri üretime geçmesiyle birim fiyatlarının 20.000 dolardan (yaklaşık 660 bin TL) daha düşük olacağını tahmin ediyor.

Tesla’nın hisse senedi performansında artış

Elon Musk’ın açıklamalarının ardından Tesla’nın hisseleri Wall Street’te %5’in üzerinde bir artış gösterdi. Şirket, yapay zeka, otonom sürüş ve robot teknolojilerine yoğunlaşarak, elektrikli araç talebinin düştüğü dönemde stratejilerini geleceğe yönelik olarak belirliyor.

Geleceğin insansı robotları

Apple Store kapatıldı! iPhone 16 Lansmanı öncesi zam beklentisi gündemde Apple Store kapatıldı! iPhone 16 Lansmanı öncesi zam beklentisi gündemde

Detroit: Become Human oyunundaki insansı robotların insan hakları mücadelesini hatırlatan senaryo, gelecekte gerçeğe dönüşüyor olabilir. Siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Editör: Ömer Faruk Bostancı