Türkiye, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türk hava sahasını kullanma talebini reddetti Türkiye, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türk hava sahasını kullanma talebini reddetti

"dAIsy" nasıl çalışıyor?
dAIsy, özellikle dolandırıcıların sıkça hedef aldığı yaşlı bir kadını taklit eden bir sohbet robotu olarak işlev görüyor. Robot, dolandırıcılarla uzun süreli sohbetler yaparak onların dolandırıcılık girişimlerini engellemeyi hedefliyor.
•    Ses ve metin analizi:
Arayanın sesini metne dönüştürerek, büyük bir dil modeli yardımıyla uygun bir yanıt hazırlıyor. Yanıt, bir metinden sese dönüştürme modeli sayesinde gerçekçi bir sesle üretiliyor.
•    Meşgul etme stratejisi:
Yaşlı bir kadının sakin ve vakitli konuşma tarzını taklit ederek dolandırıcıları uzun süre meşgul ediyor ve etkili dolandırıcılık yapmalarını zorlaştırıyor.
Yaşlılar dolandırıcıların ana hedefi
FBI verilerine göre, 2022 yılında 60 yaş üstü bireyler telefon dolandırıcılığı nedeniyle 3,1 milyar dolar kayba uğradı. 2023’te bu rakam 3,4 milyar dolara çıktı. Artan dolandırıcılık girişimleri, üretken yapay zekanın kötüye kullanımına bağlı olarak ses taklitlerinin de yaygınlaşmasıyla daha büyük bir tehdit haline geliyor.
Yapay zeka ve güvenlik
dAIsy gibi teknolojiler, telefon dolandırıcılığına karşı yaratıcı bir savunma yöntemi sunarak bireylerin daha güvenli bir iletişim ortamına sahip olmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. O2, bu robotla dolandırıcıların başarı oranlarını düşürmeyi ve insanların hassas bilgilerini korumayı hedefliyor.
Bu gelişme, yapay zekanın siber güvenlik alanındaki potansiyelini ve zararlı faaliyetlerle mücadelede yenilikçi çözümler sunma yeteneğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı