Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, 2 yaşındaki bir bebeğe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen iki çocuk zanlı, olay yerinde yer gösterme işlemi için getirildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, yer gösterme işlemi öncesinde geniş güvenlik önlemleri aldı ve Camiatik Mahallesi'nde Gökçeşme Sokak’ı yaya ve araç trafiğine kapattı. Zanlılar, 13 yaşındaki K.A. ve 14 yaşındaki G.K., savcı eşliğinde olayın gerçekleştiği eve getirildi. İşlemin tamamlanmasının ardından zanlılar, sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevine sevk edildi.

Olayın ardından, bebeğin tedavisi Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor ve bebek entübe durumda. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Anne B.Y., 8 Eylül’de bebeği S.Y.’yi “uyanmadığını” belirterek Malkara Devlet Hastanesine götürmüş, burada yapılan muayenede beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesi tespit edilmiş. Aynı gün bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edilmiş ve durum polise bildirilmişti.

İstanbul'da düğün konvoyundaki trafiği tehlikeye atan sürücülere toplamda 26 bin 104 lira ceza uygulandı İstanbul'da düğün konvoyundaki trafiği tehlikeye atan sürücülere toplamda 26 bin 104 lira ceza uygulandı

Soruşturma kapsamında, anne B.Y. (25), B.Y.'nin birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K., gözaltına alındı ve hakimlikçe tutuklandı. S.Y.’nin 5 yaşındaki kardeşi ise devlet korumasına alındı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp sonucu hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi gören 2 yaşındaki bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunu adli tıp raporunun doğruladığını belirtti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı