Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 22 Temmuz Pazartesi günü çalışma kararı aldı ve gün içinde önemli gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Meclis Genel Kurulu, AK Parti'nin grup önerisi doğrultusunda öncelikli olarak kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ve 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.


Ancak, günün ilerleyen saatlerinde TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'nın sağlık sorunları nedeniyle birleşime ara verildi. Ara sırasında Karaca'nın durumunun iyiye gitmemesi üzerine, Genel Kurul'un çalışmaları yarına ertelendi. Bu arada, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri de haftaya ertelendi.

Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı


TBMM Genel Kurulu, gün boyunca Türkiye ile Ukrayna Arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna ve Anlaşmanın Eklerine İlişkin Değişikliklerin Cumhurbaşkanınca Doğrudan Onaylanmasına İlişkin Kanun Teklifi gibi önemli konuları da ele almayı planlıyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı