Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden biri olan Starbucks, yeni CEO'su Brian Niccol'un işine özel lüks seyahat düzenlemeleriyle gündemde. Kaliforniya'daki evinde yaşamaya devam edecek olan Niccol, Seattle'daki şirket merkezine haftada üç gün özel jetle gidip gelecek. Bu seyahat, Starbucks'ın kurumsal jetinin CEO'ya tahsis edilmesiyle mümkün kılınacak.

Starbucks, kurumsal çalışanlarının haftada en az üç kez ofiste bulunmasını şart koşuyor ve CEO Niccol'e de bu düzenleme kapsamında özel izinler sağlanmış durumda. Niccol'ün Kaliforniya, Newport Beach'teki evinden Seattle'a olan 1600 kilometrelik mesafeyi, Starbucks'ın jetini kullanarak kat edeceği açıklandı.

11 Ağustos tarihinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyasında kamuoyuna duyurulan bilgilere göre, Niccol'e ayrıca yılda 250 bin dolar tutarında kişisel seyahat ödeneği sağlanacak. Niccol'ün Seattle'da kalıcı bir konut bulana kadar geçici konaklama masrafları karşılanacak ve kendisine bir şoför tahsis edilecek.

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

Starbucks, Niccol'ün evinde bir asistanla birlikte çalışabileceği uzak bir ofis kurmayı da planlıyor. CEO'nun temel maaşı yılda 1.6 milyon dolar olarak belirlenmiş olup, performansına bağlı olarak maaşının iki ila dört katı arasında değişen yıllık bir ikramiye alma hakkı bulunuyor. Ayrıca Niccol, önceki görevi olan Chipotle CEO'luğundan ayrılmasının telafisi olarak önümüzdeki üç yıl içinde 75 milyon dolarlık hisse senedi hibesi alacak. Bunun yanında, 10 milyon dolarlık imza ikramiyesi ve yıllık olarak 23 milyon dolara kadar çıkabilecek hisse senedi ödülleri de tazminat paketinin bir parçası.

Niccol'ün toplam tazminat paketi 113 milyon dolara ulaşabilir ve bu paket, halka açık bir şirket için tarihteki en yüksek yönetici anlaşmalarından biri olarak nitelendiriliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı