Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Starbucks, son dönemde yaşadığı satış düşüşleri ve işletme sorunlarına çözüm arayışında önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Şirket, mevcut CEO'su Laxman Narasimhan'ı görevden alarak Chipotle Mexican Grill'in CEO'su Brian Niccol'u yeni lider olarak atadı. Niccol, 9 Eylül'den itibaren Starbucks CEO'su ve yönetim kurulu başkanı olarak görevine başlayacak.


Starbucks'ın 2021'den bu yana yönetim kurulu başkanlığını yürüten Mellody Hobson, bağımsız yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edecek. Hobson, CEO değişiminin yaklaşık iki ay önce tartışıldığını ve sonunda Niccol ile anlaşmaya varıldığını belirtti. Eski CEO Howard Schultz'un da bu sürece dahil olduğunu ve Niccol'u onayladığını ifade etti.


Niccol, Starbucks'ın CEO'su olarak görev yapan altıncı kişi ve şirket dışından gelen ikinci kişi olacak. Şirket tarihinde ilk dışardan gelen CEO ise Narasimhan'dı. Starbucks'ın, aktivist yatırımcı Elliott Investment Management ile yaşadığı sorunlar ve yavaşlayan satışları ele almak amacıyla bu değişikliği yaptığı belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta, Starboard Value adlı bir başka aktivist yatırımcı tarafından Starbucks'tan hisse alınmıştı.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı