Bakan Kemal Memişoğlu, M çiçeği (mpox) virüsüyle ilgili ülke genelinde alarm halinde olduklarını açıkladı. Bakan Memişoğlu, "Şu ana kadar tanısı konulmuş bir M çiçeği hastamız bulunmuyor. Umarım olmaz ama olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum" dedi.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Memişoğlu, M çiçeği virüsü hakkında toplumu bilgilendirdi. Memişoğlu, "Kovid-19'daki sağlık sistemi başarımızı nasıl test ettikse, her türlü salgın ve sağlık sorununda da gerekli altyapıya ve insan gücüne sahibiz. Toplumun panik yapmasını değil, hazırlıklı olmalarını istiyoruz. Salgınlar konusunda resmi makamların açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kişisel hijyenin önemine dikkat çeken Memişoğlu, "Temizlik ve kişisel tedbirler en önemli unsurlar arasında. Hudut kapılarında ve iç bölgelerde gerekli testleri yapabilecek ve aşı uygulayabilecek bir sağlık sistemimiz var" şeklinde konuştu. Bakan, halkın tedirgin olmaması gerektiğini, gerekli önlemleri aldıklarını ve her zaman alarmda olduklarını belirtti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı