Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında abonelik sistemiyle yayın yapan seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporlarını gündemine aldı. Toplantıda, çeşitli platformlarda yayınlanan ve ahlaka aykırı içerikleriyle tepki çeken yapımlara yönelik sert önlemler alındı.
RTÜK, Prime Video ve Netflix'te yayınlanan "Sosis Partisi" adlı yapımın ahlaka uygun olmadığı gerekçesiyle katalogdan çıkarılmasına karar verdi. Kurul, yapımın içerdiği ahlak dışı unsurlar ve genel yapısının yayın ilkeleriyle uyumsuz olduğunu belirtti.

Ayrıca, Blu TV ve MUBI'de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı "Climax" filmi de RTÜK'ün inceleme raporuna dahil oldu. Raporda, filmin birçok sahnesinde şiddet ve cinselliğin açıkça tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutlarıyla kurgulandığı, sigara, alkol, uyuşturucu ve LSD gibi maddelerin, argo dil kullanımının ve müstehcenliğin belirgin bir şekilde öne çıkarıldığı ifade edildi.

Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

RTÜK, filmin genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırı olduğuna karar verdi ve her iki yayın platformuna da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uygulama kararı aldı. Bu adımlar, RTÜK'ün medya içeriklerinin toplumsal normlarla uyumlu olmasını sağlama konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı