Rekabet Kurulu, cam ve cam ürünleri üreticisi Şişecam ile bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’unun ilgili maddelerini ihlal edip etmediklerini araştırmak üzere soruşturma başlattı. Şişecam tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Rekabet Kurulu’nun 2021 yılında başlattığı ön araştırma sonucunda atık cam dönüşüm faaliyetlerine ilişkin taahhütlerde bulundukları ve bu taahhütlerin Rekabet Kurulu tarafından bağlayıcı hale getirildiği hatırlatıldı.

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Açıklamada devamla, söz konusu taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığının incelenmesi sonucunda Rekabet Kurulu’nun Şişecam ve Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca soruşturma başlatma kararı aldığı belirtildi.

Şişecam, konuya ilişkin süreci yakından takip ettiklerini ve Rekabet Kurulu’nun taleplerine eksiksiz olarak cevap vereceklerini ifade etti.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı