Rusya'nın Kubinka kentinde başlayan Uluslararası Askeri Teknik Forumu "Armiya-2024", Rusya Savunma Bakanlığı tarafından organize ediliyor. Forumda, Rus askeri sanayi sektöründen yüzlerce şirket ile Belarus, İran, Hindistan ve Çin’den yaklaşık 120 yabancı firma, askeri-teknik malzemelerini sergiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, forumun açılışında görüntülü mesaj yoluyla konuştu. Putin, Rusya'nın ortaklarıyla eşit ve bölünmez bir güvenlik sistemi kurma ve çok kutuplu bir dünya düzeni inşa etme konusunda hazır olduklarını belirtti. Forumun, çeşitli ülkelerden gelen uzmanlar ve medya kuruluşlarının ilgisini çektiğine dikkat çeken Putin, bu ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Putin, forumda sergilenen Rus askeri teknik malzemelerinin savaş alanındaki etkinliğine vurgu yaparak, mühendislerin ve bilim adamlarının bu malzemelerin sürekli olarak iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, forumda Rus silahlarının özelliklerinin sürekli geliştirildiğini ve özel askeri operasyonlardan elde edilen deneyimlerin bu süreçte dikkate alındığını ekledi.

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov, forumun Ukrayna'daki "özel askeri operasyon" sırasında düzenlendiğine dikkat çekti. Belousov, Ukrayna’daki durumu “Rusya ve Batı arasında bir silahlı çatışma” olarak nitelendirirken, ABD ve müttefiklerinin çok kutuplu ve eşit bir dünya düzenini engellemeye çalıştığını ifade etti.

Belousov, başarılı bir çatışma yönetimi için modern silahların, İHA ve robot sistemlerinin, yapay zekâ ve diğer teknolojik temellerin kullanılmasının önemine değinerek, askeri personelin eğitim sürecinin iyileştirilmesinin gerektiğini vurguladı. Ayrıca, forumun savunma sanayi alanında önemli adımlar atılmasını ve askeri teknik iş birliğinin genişlemesini sağlayacağı umudunu dile getirdi.

Hindistan hava savunmas güçleniyor Hindistan hava savunmas güçleniyor

2015'ten bu yana düzenlenen "Armiya-2024" forumu, 14 Ağustos'ta sona erecek.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı