Petrol piyasalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı: Brent petrol fiyatları, Eylül ayına büyük bir düşüşle başladı ve Aralık 2023'ten bu yana en düşük seviyesine indi. Bugün, Brent petrolün varil fiyatı 74,72 dolara gerileyerek yüzde 3'ün üzerinde bir azalma kaydetti. Ham petrol ise 71,29 dolardan işlem görüyor.

Bu keskin düşüşün arkasında, yüksek arzın yanı sıra talebin azalacağına dair endişeler bulunuyor. Özellikle Çin'den gelen ekonomik veriler, büyüme beklentilerini sarstı. Çin, dünya çapında en büyük petrol tüketicilerinden biri olarak, ülke ekonomisinin zayıf sinyalleri petroldeki talebin düşmesine yol açıyor. Ağustos ayında, Çin'in fabrika göstergeleri beklentilerin altında kalarak ekonomik zayıflığı işaret etti.

Ordu'da oltayla avlanan 1 kilogramlık mezgit 500 liraya satıldı Ordu'da oltayla avlanan 1 kilogramlık mezgit 500 liraya satıldı

ABD'de de petrol tüketiminin 2020'den bu yana en düşük mevsimsel seviyelerine gerilediği bildiriliyor. Ayrıca, Libya'da yaşanan üretim azalması, petrol piyasalarındaki dengesizlikleri daha da derinleştirdi. Tüm bu faktörler, petrol fiyatlarının hızlı bir şekilde düşmesine neden oldu.

Editör: Ömer Faruk Bostancı