Fresha'nın gelişim yolculuğu

Fresha, 2015 yılında kurulmuş ve salonlar, berberler, spa merkezleri ile estetik kliniklerine yönelik bir pazaryeri hizmeti sunan bir platform olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar, çevrelerindeki güzellik ve wellness merkezlerini uygulama üzerinden bulabiliyor, rezervasyon yapabiliyor ve ödemelerini tamamlayabiliyor. Profesyoneller ise Fresha üzerinden operasyonlarını yönetmek için ücretsiz iş yazılımı ve finansal teknoloji çözümlerine erişebiliyor.

Gelir ve yatırımlar

Geçen yıl gelirini yüzde 67 oranında artıran Fresha, bu başarıyı yeni yatırımlarla taçlandırmaya devam ediyor. JP Morgan'dan sağlanan 31 milyon dolarlık girişim kredisi ile birlikte Fresha, 2021'de aldığı 150 milyon dolarlık Seri C turu da dahil olmak üzere toplamda 185 milyon dolardan fazla girişim sermayesi toplamış oldu.

Hindistan hava savunmas güçleniyor Hindistan hava savunmas güçleniyor

Yatırımın kullanım alanları

Yeni yatırımla birlikte Fresha, makine öğrenimi yetenekleri ve yapay zeka destekli robotları geliştirerek güzellik ve wellness alanında operasyonlarını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Bu robotlar, rezervasyon yönetimi, renk karışımları, müşteri karşılama ve envanter yönetimi gibi tekrarlayan görevleri üstlenecek. Ayrıca, bu yatırım sayesinde şirketin yeni pazarlara açılması da bekleniyor.

Global faaliyetler ve gelecek hedefleri

Şu anda ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi 120 ülkede faaliyet gösteren Fresha, 2023 yılında kaydettiği gelir artışını bu yıl da sürdürecek gibi görünüyor. Şirket, güzellik ve wellness profesyonelleri için sunduğu hizmetleri daha da geliştirmek amacıyla yapay zeka ve makine öğrenimi alanında Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek, sektördeki liderliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı