Paris 2024 Olimpiyatları'nda yarışan Slovak yüzücü Tamara Potocka, kadınlar 200 metre bireysel karışık stil eleme yarışının hemen ardından yere yığıldı. 21 yaşındaki Potocka, yarışmayı 2 dakika 14.20 saniyelik dereceyle yedinci sırada tamamladıktan sonra havuz kenarında yere düştü.

Olay, cuma sabahı gerçekleşti ve Potocka'ya hemen ilk yardım müdahalesi yapıldı. Sağlık personeli, sporcuya oksijen maskesi takarak bilincinin açık olduğunu belirtti. Potocka'nın hastaneye kaldırıldığı sırada kalp masajı yapılıp yapılmadığı hakkında ise net bir bilgi verilmedi.

672. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlar Doğan ile Okulu finale yükseldi 672. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlar Doğan ile Okulu finale yükseldi

Potocka'nın katıldığı ilk Olimpiyat oyunları olan Paris 2024'te yaşanan bu talihsiz olay, sporcunun yarı final turundan elenmesine neden oldu.

Yarışmada Potocka'nın yanında yarışan İsrailli yüzücü Lea Polonsky, yüzücülerin sporun doğası gereği çeşitli riskler taşıdığını belirterek, "Elbette bu aklınızın bir köşesinde yer alıyor ancak her gün sınırlarımızı zorluyoruz. Böyle bir şeyin olabileceğini her zaman bilirsiniz. Bu durum, yarış sırasında düşündüğünüz bir şey değil ancak her zaman olabilir" dedi.
Potocka'nın sağlık durumu ile ilgili daha fazla bilgi bekleniyor. Spor camiası, genç yüzücünün hızla iyileşmesini ümit ediyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı