AFP haber ajansı, koordineli olduğu belirlenen bu sabotajın, hızlı tren ağını felç etmeyi amaçladığını bildirdi. CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin, olayın detaylarını aktardı.

Tren hatlarında büyük kesinti

Fransız demiryolu şirketi SNCF, sabah saatlerinde başkent Paris ve diğer birçok şehirde yüksek hızlı tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Üç ayrı hattın kundaklanması sonucunda çıkan yangınlar, tren ağında büyük aksamalara neden oldu. Şu ana kadar 800 bin yolcu iptallerden etkilendi ve birçok istasyonda uzun kuyruklar oluştu.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Paris'te 100 yıllık aradan sonra düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni bugün Türkiye saatiyle 20.30'da başlayacak. 210 dakika sürecek olan açılış töreni öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Olimpiyat süresince Paris'te 5 bin polis, asker ve güvenlik görevlisi devriye gezecek.

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı

Basel-Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı

Sabotaj saldırısının ardından İsviçre, Fransa ve Almanya'nın ortak kullandığı Basel-Mulhouse Havalimanı'nda bomba alarmı verildi ve havalimanı tahliye edildi. Havalimanı yetkilileri, "Havalimanı yeniden açıldı ve uçuş operasyonları kademeli olarak yeniden başlıyor. Yolcuların uçuşları hakkında bilgi almak için havayolu şirketleri ile iletişime geçmeleri rica olunur." açıklamasında bulundu.

"Kötü niyetli kişilerin eylemleri"

Fransız yetkililer, Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenine saatler kala tren hatlarının "kötü niyetli kişilerin eylemleri" nedeniyle büyük ölçüde kesintiye uğradığını belirtti. Bu saldırının Olimpiyatların başlamasına gölge düşürdüğü ve güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden olduğu ifade edildi.
Fransa, Olimpiyat Oyunları'nın sorunsuz bir şekilde başlaması için tüm önlemleri alırken, sabah saatlerinde gerçekleşen bu sabotaj saldırısı, ülkenin ulaşım ve güvenlik sistemlerini zorlu bir sınavla karşı karşıya bıraktı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı