11 Eylül saldırıları 23. yılını geride bırakırken etkileri ABD ve dünya gündemindeki yerini koruyor 11 Eylül saldırıları 23. yılını geride bırakırken etkileri ABD ve dünya gündemindeki yerini koruyor

Nepal’de yaşanan trajik helikopter kazasında beş kişi hayatını kaybetti. Katmandu Uluslararası Havaalanı’ndan kalkış yaptıktan sadece 3 dakika sonra kule ile iletişimini kesen helikopter, başkent Katmandu’nun kuzeyindeki dağlara düştü.

Nepal Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamada, enkaza ulaşan kurtarma ekipleri tarafından helikopterde bulunan 1 kadın ve 4 erkek olmak üzere toplam 5 kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerin 4’ünün Çin vatandaşı, pilotun ise Nepalli olduğu belirtildi.

Kazanın nedenine ilişkin detaylı bir soruşturma başlatıldığı ve yetkililerin olayla ilgili bilgi paylaşmaya devam edeceği ifade edildi. Kazanın meydana geldiği bölgeye ulaşmakta güçlük çeken ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Nepal’de helikopter kazaları zaman zaman yaşanmakta olup, bu tür kazaların genellikle zorlu hava koşulları ve dağlık araziden kaynaklandığı belirtiliyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı