Proje, mevcut orta ölçekli çok maksatlı helikopterlerin yerini alacak yeni nesil helikopterlerin tasarımını ve geliştirilmesini hedefliyor.

Konsept çalışmalar ve hedefleri

NSPA tarafından yapılan açıklamada, "Sözleşmeler, operasyonel ve desteklenebilirlik yeteneklerini karşılamak için en son teknolojileri tanımlamayı ve kullanmayı amaçlayan potansiyel platform konseptleri hakkında perspektifler sağlayacaktır." ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, bu çalışmanın dijital tasarım ve geliştirme süreçleri ile gelişmiş malzeme ve üretim alanlarında yenilikler arayacağını belirtildi.

Dijital tasarım ve geliştirme

Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi Meksika'da yargı reformunu protesto eden yüzlerce kişi Senato binasına girdi

Konsept çalışmaları kapsamında, dijital tasarım ve geliştirme süreçleri, gelişmiş malzemeler ve üretim teknikleri kullanılacak. Bu yenilikler, yeni nesil helikopterlerin operasyonel verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

Airbus Helicopters liderliği üstleniyor

Airbus Helicopters, konsept çalışmasına liderlik edecek. Katılımcı şirketler, orta ölçekli çok rollü bir helikopterin tasarımı, geliştirilmesi ve teslimatı üzerinde yoğunlaşacak.

Mevcut helikopter envanterinin yenilenmesi

Mevcut orta ölçekli çok maksatlı helikopterlerin büyük bir kısmı 2035-2040 döneminde kullanım ömürlerinin sonuna ulaşacak. Bu nedenle, NGRC programı ile geliştirilecek yeni nesil helikopterlerin AW101, UH-60 Black Hawk, Super Puma ve NH90 gibi helikopterlerin yerini alması planlanıyor.

Lockheed Martin ve Leonardo’nun katkıları

Lockheed Martin, yeni nesil teknoloji olarak X2 helikopterini ön plana çıkarırken, Leonardo ise Bell Helicopter ile işbirliği yaparak ABD Ordusu’nun Gelecek Uzun Menzilli Taarruz Hava Araçları (FLRAA) programı kapsamında Tiltrotor V-280 Valor’u geliştirecek.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı