Görür, Kahramanmaraş, Adana ve Bingöl bölgelerinde de ciddi depremler olabileceğini belirtti. Marmara’nın altında biriken enerji, sismik boşluk ve 1999 depremleri, beklenen Marmara depremine neden olarak gösteriliyor.

Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini önceden tahmin eden yer bilimci Naci Görür, Marmara bölgesi için endişe verici açıklamalarda bulundu. Görür, TRGT Haber’e verdiği röportajda, Marmara’daki beklenen büyük depremin daha da yaklaştığını belirterek dikkat çekici uyarılarda bulundu.


Görür, Marmara depremine ilişkin şunları söyledi: "Marmara’nın altında 160 km uzunluğunda aktif bir fay var. Bu fayın önemli bir bölümü en son 1766’da büyük bir deprem üretti. 250 yılda bir deprem meydana geliyor, dolayısıyla zamanını fazlasıyla doldurmuş durumda." Görür ayrıca, 1999’daki depremlerin Marmara’nın altına stres yüklediğini ve biriken enerjinin bu büyük depremin tarihini öne çektiğini ifade etti.


Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin ardından oluşan enerjinin Adana bölgesini tehdit ettiğini belirten Naci Görür, Adana ve İskenderun havzasında ciddi bir deprem beklediklerini söyledi. Ayrıca Malatya fayı üzerinde de olası depremler bekleniyor.

MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı


Görür, Bingöl Karlıova ile Erzincan arasındaki Yedi Su fayının da 1784’ten beri büyük bir deprem üretmediğini hatırlatarak, bu bölgede de 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem olabileceğine işaret etti. Tunceli Pülümür bölgesinin de bu risk altında olduğunu belirten Görür, "Pülümür'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu, ancak bu bölge daha büyük bir depreme gebe" dedi.
Marmara Denizi’nin doğusunda 1999, batısında ise 1912’de büyük depremler meydana geldiğini, ancak arada kalan bölgede 1766’dan bu yana deprem olmadığını ifade eden Görür, bu sismik boşluğun büyük bir deprem riski taşıdığını belirtti. Görür, Marmara’nın altındaki fay hattının biriken stresin etkisiyle bu beklenen depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Sonuç olarak, Naci Görür’ün uyarıları İstanbul’un ve çevresinin büyük bir deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Görür, İstanbul’un bu büyük depreme hazır olmadığını vurgulayarak, acil tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı