Rusya'nın özel yetkili büyükelçisi Rodion Miroshnik, "Kiev rejiminin suçlarına" odaklanan bir basın toplantısında, Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik saldırılarını "terörist eylemler" olarak tanımladı. Miroshnik, bu tür saldırılar nedeniyle barış görüşmelerinin "uzun süreyle askıya alındığını" belirtti.

Ukrayna'nın barış görüşmelerine bakışı

Rusya'nın 2022'de başlattığı geniş çaplı işgalin ardından, Ukraynalı yetkililer, Rus birliklerinin Kırım da dahil olmak üzere işgal altındaki tüm bölgelerden tamamen çekilmesini içermeyen herhangi bir barış anlaşmasını görüşmeyi reddetti. Bu duruş, Ukrayna'nın Moskova ile müzakerelerde kararlılığını gösteriyor.

Belgorod'da acil durum ilanı

 Ukrayna ordusunun Kursk bölgesine düzenlediği sürpriz operasyonun ardından, bir diğer sınır bölgesi olan Belgorod'da da acil durum ilan edildi. Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, durumun "son derece zor ve gergin" olduğunu ifade etti ve Ukrayna güçlerinin evlere zarar verdiğini, sivil kayıplara yol açtığını iddia etti. Ancak bu iddialar bağımsız olarak doğrulanamadı.

Sivil halkın durumu

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 14 kişi öldü İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 14 kişi öldü

Gladkov, yaklaşık 5.000 çocuğun güvenli bölgelere taşındığını ve bir önceki gün 11.000 kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı. Ayrıca, 1.000 kişinin geçici barınma merkezlerinde kaldığı bildirildi. Sivil halkın bu saldırılardan nasıl etkilendiği, bölgedeki insani krizin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı