Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde beklenen kuvvetli yağış ve fırtına için 8 ilde sarı kodlu uyarı yayınladı. Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

MGM'nin son tahminlerine göre, yurdun kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yıllık 60 milyon turist hedefine kararlılıkla yaklaştıklarını belirtti

Sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
Yağışların Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. MGM, bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji, beklenen yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşların gerekli önlemleri almalarını ve dikkatli olmalarını vurguladı. Özellikle dere yataklarından uzak durulması, araçların güvenli yerlere park edilmesi ve açık alanlarda bulunulmaması gibi tedbirler alınması önerildi.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı