Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 23 Temmuz'a ilişkin hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, Göller Yöresi, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Toroslar Mevkisi ile Çanakkale, Afyonkarahisar, Konya'nın batısı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalacak

Öğle saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor. İç kesimlerde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

Gök gürültülü sağanak yağışlı bölgeler

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu hava beklenen İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların öğle saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın güneybatısında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı