Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesini yayımlayarak önemli değişiklikler ve düzenlemeler duyurdu. TRT Haber'in ulaştığı genelgeye göre, ilkokullarda sınav saatleri kaldırılarak, ölçme yaklaşımı yerine süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları hayata geçirilecek. Bu yeni yaklaşım, öğrencilerin eğitim süreçlerinde daha etkin bir şekilde değerlendirilmesini amaçlıyor.

Genelgede, dağıtımı yapılan kaynaklar dışında velilere ek kaynak aldırılmaması için tedbirlerin alınacağı belirtildi. Böylece, velilerin maddi yükünün azaltılması hedefleniyor.

MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı MrBeast ve Amazon’a “kötü çalışma koşulları” nedeniyle dava açıldı

Okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi de genelgede vurgulanan önemli bir konu. Yeni dönemde okullarda yürütülen çalışmalar ve uygulanan faaliyetler hakkında veliler düzenli olarak bilgilendirilecek. Bu bilgilendirme toplantıları, velilerin çocuklarının eğitim süreçlerine daha fazla dahil olmasını sağlayacak.

Sınıf mevcutlarında azalma olması durumunda şubelerin birleştirileceği belirtilen genelgede, öğrenci kayıt parası veya başka adlar altında zorunlu ücret alınmaması için de gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Ayrıca, eğitime erişim ve kalitenin artırılması amacıyla çeşitli sektörlerle iş birlikleri yapılacak. Bu iş birlikleri, okulların fiziki ve teknolojik altyapısının geliştirilmesini öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesini ve öğrencilerin daha nitelikli eğitim almasını hedefliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı