Muğla'nın gözde turistik ilçesi Marmaris'te, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın girişimiyle çözüm buldu. Bakanlık, Marmaris İçmeler'de bulunan 5 yıldızlı bir oteli kamulaştırarak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna çevirdi. 5 bin 111 metrekarelik alanda yer alan bu lüks tesis, 1 Eylül itibarıyla öğrencilere hizmet vermeye başlayacak.


Otel, 650 yatak kapasitesiyle 200 kız ve 200 erkek öğrenciye ev sahipliği yapacak. 155 odalı bu tesis, öğrencilere otel konforunda bir yurt deneyimi sunacak. Yüzme havuzu, kapalı ve açık yemekhaneler, spor salonu, otopark, yangın alarm sistemi gibi birçok modern olanakla donatılmış olan yurt, aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'na sadece 1 kilometre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ise 9 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Marmaris'te üniversite öğrencileri için büyük bir adım atıldığını belirterek, "Artık Marmaris'imizin de bir yurdu var. Gençlerimize en iyi olanakları sunmak için bu adımı attık. Kayıt dondurmak zorunda kalan ya da çevre ilçelerden gelip giden gençlerimiz için artık yurt sorunu yok," dedi. Mete, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a da özel olarak teşekkürlerini iletti.

THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor


Bu dönüşüm, Marmaris'te öğrenim gören öğrenciler için büyük bir rahatlama sağlayacak ve bölgedeki barınma sorununu büyük ölçüde çözecek gibi görünüyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı