Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

Bu sabah saatlerinde Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde meydana gelen olay, büyük bir üzüntü yarattı. Çayırova Kültür Merkezi yakınlarında bulunan PTT şubesi yanında, Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, trafikte seyir halindeyken 17 yaşında olduğu iddia edilen bir kişi tarafından başından vurularak hayatını kaybetti.

Olay yerine hızla intikal eden polis ve sağlık ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucunda Mahir Çoğaç'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Zanlının yakalanması için güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olayın ardından yaptığı açıklamada derin üzüntüsünü dile getirerek, "Trafikte uğradığı menfur saldırı sonucu değerli meslektaşımız Mahir Çoğaç öğretmenimizin yaşamını kaybettiğini teessürle öğrendim. Eğitim ailesi olarak şiddetle mücadele kapsamında en somut adımlarımızdan biri olan ÖMK'nin Meclis gündemine alınacağı bugün, bu alçak saldırıda bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vesileyle şiddetin her türlüsünü bir kez daha kınıyor, Mahir Çoğaç öğretmenimize yüce Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, öğrencilerine, mesai arkadaşlarına ve maarif ailemize başsağlığı diliyorum." dedi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı