Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Teşvik sisteminde kapsamlı bir değişiklik hazırlığı içindeyiz

Mayıs ayının enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre, on iki aylık ortalamalara göre enflasyon yüzde 62,51 olarak gerçekleşti. Bu rakam, iş yerlerinde uygulanacak tavan zam oranını belirliyor.

İş yerlerinde tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak belirlendi. Bu oran, iş yerlerindeki zam miktarını sınırlayacak bir kriter olarak kabul edilecek.
Ayrıca, konut kiralarında da belirlenen tavan zam oranı geçerli olacak. Şu an için konut kiralarında yüzde 25'lik tavan zam uygulaması 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonra, konut kiralarında tavan zam oranı, on iki aylık enflasyon ortalaması baz alınarak yeniden belirlenecek.

Konut kiralarındaki tavan zam oranının belirlenmesi, kiracılar ve ev sahipleri arasındaki dengenin korunması açısından önem taşıyor. Yeni zam oranları, piyasadaki ekonomik koşulların ve enflasyonun etkisiyle şekillenmeye devam edecek.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı