Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor Türkiye'nin ilk yüzer gaz üretim platformu, Çanakkale'ye ulaşmış bulunuyor

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve günler süren aramaların ardından cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölüm nedeni belli oldu. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemelerde, Narin’in boğularak hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde, Narin’in annesi, ağabeyi, amcası ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin suç delillerini karartma ve cinayete iştirak suçlamalarıyla tutuklandığı bildirildi.

Narin’in cansız bedeni, kaybolduktan dört gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Cinayetin ardından gözaltına alınan N.B. ve F.G., cesedi saklamakla suçlanırken, amcanın eşi H.G. de "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı. 12 kişilik şüpheli grubun arasında, Narin’in yakın aile fertlerinin bulunması, olayı daha da karmaşık hale getiriyor.

Narin’in kaybolduğu andan itibaren başlatılan arama çalışmalarının gecikmesi ve şüpheli durumlar, soruşturmanın merceğine alındı. Olayın yaşandığı bölgede, aramaların devam ettiği sırada çıkan yangın, delillerin karartılmaya çalışıldığı yönünde şüphe uyandırdı. İstanbul Adli Tıp tarafından yapılan biyolojik incelemelerde Narin’in vücudunda herhangi bir DNA izine rastlanmaması da dikkat çeken bulgular arasında yer aldı.

Savcılık, küçük kızın ölümünden sonra yaşanan gelişmelerin peşini bırakmıyor. Aile fertlerinin tutuklanması ve delil karartma suçlamalarının yanı sıra, arama çalışmalarındaki ihmaller de soruşturmanın kapsamını genişletiyor. Savcılık kaynaklarına göre, Narin’in kaybolduğu tarihten itibaren olayın derinlemesine araştırılması ve olası tüm şüpheli durumların ortaya çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Diyarbakır halkını derinden sarsan bu trajik olayda, küçük Narin’in boğularak öldürülmesi adli tıp incelemeleriyle kesinleşirken, sorumluların yargılanması süreci devam ediyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı