Türkiye'de gerçekleştirilen takas operasyonu dünya gündeminde.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunu başarıyla tamamlayarak ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus'taki cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişinin karşılıklı değişimini sağladı.

26 kişiTürkiye'ye getirildi

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Ankara'da gerçekleştirilen takas operasyonu kapsamında ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplam 7 uçakla 26 kişi Türkiye'ye getirildi.

Operasyon çerçevesinde, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin ise ABD'ye gönderildiği bildirildi.

Bu başarılı operasyon sonrasında, taraflar ve uluslararası kuruluşlar Türkiye'ye teşekkür mesajları yağdırırken, takas edilen kişiler de ülkelerine ulaştı.

Havaalanında karşılama 

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, MİT'in koordinasyonunda Ankara'da yapılan takas operasyonuyla ABD'ye dönen kişileri havalimanında karşıladı.

Almanya'da meydana gelen bir yangında, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti Almanya'da meydana gelen bir yangında, Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti

Operasyonda takas edilenler arasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç ve ABD'li eski Deniz Piyadesi Paul öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı