Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı Ermenistan'da darbe planı üzerine operasyon: 3 gözaltı, 4 kişi için yakalama kararı

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Ataş, kararının sadece bir kırgınlık ya da olumsuz bir düşüncenin sonucu olmadığını, aksine millete daha verimli ve etkin hizmet etme arzusunun bir yansıması olduğunu belirtti.

Parti çatısı altında geçirdiği süre boyunca ülke refahı, demokrasinin güçlenmesi ve vatandaşların hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması için çalıştığını ifade eden Ataş, istifa kararını şu sözlerle gerekçelendirdi: "Milletimizin bana verdiği temsil yetkisini en iyi şekilde kullanabilmek için bu kararın gerekli ve kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Bu kararı alırken en büyük motivasyonum, milletimizin taleplerini doğru bir şekilde algılamak ve menfaatlerini her şeyin üzerinde tutma isteğimdir."

Ataş, istifa kararının ardından da milletin menfaatleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini belirtti: "İki dönem belediye başkanlığı yaptığım süre boyunca ve İYİ Partinin kuruluş sürecinden bugüne kadar elde ettiğim deneyimler ve kurduğum dostluklar her zaman bana güç verecektir. Bundan sonraki süreçte de ülkemizin geleceği için daha fazla çalışmaya kararlıyım."

Dursun Ataş'ın istifasıyla İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 31'e düşerken, bağımsız milletvekili sayısı 7'ye yükseldi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı