Pitch Black 2024 tatbikatı için Avustralya'ya konuşlandırılan savaş uçaklarından biri olan Eurofighter düştü . Kazanın ardından Pitch Black 2024 tatbikatının uçuş faaliyetleri geçici olarak askıya alındı. Zone Militaire tarafından yapılan habere göre, kaza ile ilgili detaylar ve soruşturma devam ediyor.

Pilotun durumu ve açıklamalar

İtalyan Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, pilotun uçağı terk ettikten sonra başarılı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve şu anda bir hastanede tıbbi testlerden geçtiği ifade edildi. Açıklamada, “Başka bir hasar kaydedilmedi” ifadesi kullanıldı, bu da kazanın diğer maddi hasarlara neden olmadığı anlamına geliyor.

Pitch Black 2024 tatbikatı

Pitch Black tatbikatı, 12 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAAF) ev sahipliğinde düzenlenen büyük ölçekli bir çok uluslu tatbikattır. Her iki yılda bir düzenlenen bu tatbikat, bu yıl 20 uluslararası katılımcı, 140’tan fazla askeri uçak ve 4500 personel ile tarihteki en büyük organizasyon olma özelliği taşıyor.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 14 kişi öldü İsrail'in Gazze'deki saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 14 kişi öldü

İtalya, Pitch Black tatbikatlarına ilk kez katılım sağlamakta. Bu bağlamda, 400 kişilik karma bir İtalyan Hava Kuvvetleri birliği 5 Temmuz 2024 tarihinde RAAF Darwin Üssü'ne konuşlandırılmıştı. İtalyan birliği, KC-767 ve C-130J uçakları tarafından desteklenen 6 adet F-35A ve F-35B Lightning II, 4 adet Eurofighter Typhoon ve 1 adet G550 CAEW (Havadan Erken İhbar ve Kontrol) uçağını içermekte.

Gelecek Planları

Pitch Black 2024 tatbikatının sona ermesinin ardından, İtalyan Hava Kuvvetleri'nin uçakları ve personeli, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri'nin (JASDF) Rising Sun 2024 tatbikatı için Japonya'nın Misawa kentine hareket edecek. Ayrıca, İtalyan Hava Kuvvetleri, Hint-Pasifik hava harekâtının bir parçası olarak, iki İtalyan F-35B uçağını Cavour uçak gemisine yerleştirmeyi ve Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitim planlamayı hedefliyor.
Gelişmeler ve detaylar için bizi takip etmeye devam edin. Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşarak, savunma ve güvenlik konularındaki görüşlerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

Editör: Ömer Faruk Bostancı