Savunma ve havacılık ihracatı 423 milyon dolara ulaştı! Savunma ve havacılık ihracatı 423 milyon dolara ulaştı!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) 25. Yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektörün önemine vurgu yapıldı. GYODER Başkanı Neşecan Çekici, sektörün 2 milyon istihdam sağladığını ve 300'den fazla alt sektörü desteklediğini belirtti. Ayrıca, gayrimenkul endüstrisinin ülkenin modernleşme sürecinde önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, sürdürülebilir ve yenilikçi projelerle gayrimenkul dünyasını ileriye taşımak için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, iç piyasada yaşanan daralmaya dikkat çekerek, bu dönemlerde yurt dışı projelere yönelmenin önemine değindi. Ancak, yurt dışında üstlenilen projeler için nitelikli eleman bulmanın zorluğuna vurgu yaparak, artık Türkiye'deki projeler için Vietnam ve Filipinler'den işçi getirildiğini açıkladı.

GYODER Başkanı Neşecan Çekici'nin ifadesine göre, gayrimenkul ekonomiler için çarpan etkisine sahiptir. Doğru kurgulanan bir gayrimenkul endüstrisi, kalkınma hızını geometrik olarak artırabilir.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise GYO'lar ve Gayrimenkul Yatırım Fonları'na (GYF) olan ilginin arttığını belirtti. Gönül, GYO piyasa değerinin 2021 yılında 95 milyar liradan 350 milyar liraya çıktığını, borsada işlem gören GYO sayısının da artacağını ve GYF büyüklüğünün Mayıs sonu itibarıyla 82.5 milyar liraya yükseldiğini aktardı.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı