OpenAI'ın kurucu ortaklarından ve baş bilim adamı olan Sutskever'ın ayrılığı, daha önceki açıklamalarıyla gündeme gelmişti. O dönemde X platformunda yaptığı paylaşımda, "Benim için çok anlamlı bir projeye odaklanacağım ve detaylarını zamanı geldiğinde paylaşacağım için heyecanlıyım." demişti. İşte o projenin detayları şimdi ortaya çıktı.

SSI, Y Combinator'ın eski ortağı Daniel Gross ve OpenAI'ın eski mühendisi Daniel Levy ile birlikte kuruldu. Şirketin kuruluşunu duyuran açıklamada, "SSI, misyonumuz, adımız ve tüm ürün yol haritamızın odak noktasıdır. Ekibimiz, yatırımcılarımız ve iş modelimiz, SSI'a ulaşmak için uyumludur. Güvenlik ve kabiliyetlere, devrim niteliğinde mühendislik ve bilimsel atılımlarla çözülecek teknik sorunlar olarak yaklaşıyoruz," denildi.

11 Eylül saldırıları 23. yılını geride bırakırken etkileri ABD ve dünya gündemindeki yerini koruyor 11 Eylül saldırıları 23. yılını geride bırakırken etkileri ABD ve dünya gündemindeki yerini koruyor

Ayrıca, "Güvenliğimizi ön planda tutarken yeteneklerimizi olabildiğince hızlı geliştirmeyi planlıyoruz. Bu şekilde huzur içinde ölçek büyütebiliriz. Yönetim giderleri veya ürün döngüleri dikkatimizi dağıtmayacak ve iş modelimiz sayesinde emniyet, güvenlik ve ilerleme kısa vadeli ticari baskılardan etkilenmeyecek." ifadesi kullanıldı.

Özetlemek gerekirse, 2015 yılında kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyete geçen ve daha sonra büyük bilgi işlem gücü gereksinimlerini karşılamak için yeniden yapılandırılan OpenAI'ın aksine, SSI sıfırdan kâr amacı güden bir kuruluş olarak tasarlanıyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı