Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede güçlü bir kararlılığa sahip olduklarını ve bu konuda 2025'te önemli bir rahatlama sağlanacağını açıkladı. Şimşek, A Haber ve A Para ortak yayınında yaptığı açıklamada, "Milletimizin karşı karşıya olduğu sıkıntıları gidereceğiz. 2025'te enflasyonda ilk rahatlamayı göreceğiz. 2025 yılı dezenflasyon yılı olacak ve dolayısıyla milletimiz sonuçlarını görecek. Çektiğimiz sıkıntılara değecek," dedi.

Şimşek, küresel piyasalardaki dalgalanmaların geçici bir panik atağı benzetilebileceğini ve ABD'nin yumuşak inişi başaramamasının etkilerini tartıştı. Japon yeninin değer kazanmasını ve bunun global finansal koşulları nasıl etkilediğini açıklayan Şimşek, Türkiye'nin de bu durumdan etkileneceğini, ancak petrol ve emtia fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Şimşek, geçen yıl eylül ayında açıklanan reform ve istikrar programının en büyük amacının milletin hayat pahalılığını azaltmak olduğunu ifade etti. Enflasyonun düşmeye başladığını ve bu sürecin önümüzdeki dönemde devam edeceğini kaydetti. "Yıllık enflasyon düşüşü bizim öngörülerimizle paralel gidiyor. Önümüzdeki 24 ay içinde enflasyonun yüzde 19 civarına çekileceğini tahmin ediyoruz," dedi.

Ordu'da oltayla avlanan 1 kilogramlık mezgit 500 liraya satıldı Ordu'da oltayla avlanan 1 kilogramlık mezgit 500 liraya satıldı

Şimşek, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve enflasyonun düşeceğini vurguladı. "Enflasyon yerçekimi gücüne karşı mücadele edemez," şeklinde konuşan Şimşek, Türkiye'nin güçlü ve tutarlı bir programla bu sorunun üstesinden geleceğini ifade etti. Ayrıca, yıl sonu enflasyon hedeflerini tutturma konusunda endişe taşımadıklarını ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Editör: Ömer Faruk Bostancı