Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından suikast sonucu öldürülmesi, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Bu gelişmenin ardından Kars ve Konya'da düzenlenmesi planlanan konserler iptal edildi.

Kars Valiliği, çarşamba günü Bedesten bölgesinde düzenlenmesi planlanan konseri iptal ettiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin uğradığı suikast sonucu şehit edilmesi nedeniyle bugün düzenleyeceğimiz Erdal Akkaya Konseri iptal edilmiştir," ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Kars Belediyesi ile ortak düzenlenen ücretsiz konserin iptalini de içeriyordu.

Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı Samsunspor, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek üç puanı kaptı

Benzer bir açıklama Konya'dan geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu akşam 20.30'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılması planlanan Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu Konseri'nin iptal edildiğini duyurdu. Büyükşehir Belediyesi, konser iptalini X hesabından duyurarak Kars Valiliği'nin açıklamasına benzer ifadeler kullandı.

Hamas'ın en üst düzey liderlerinden İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da İsrail'in düzenlediği bir saldırıda öldürüldü. Hamas, Haniye'nin suikast sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı ve bir korumasının da saldırıda öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e cumartesi akşamı düzenlenen roket saldırısında 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim had safhaya ulaştı. Türkiye, Haniye'nin öldürülmesine tepkisini sürdürürken, Kars ve Konya'da planlanan etkinliklerin iptal edilmesi olayın yankılarının sürdüğünü gösteriyor.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı