Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’nın Graz şehri yakınlarındaki Bad Waltersdorf kasabasında sürdüren Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sarı-lacivertli ekip, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun'u kadrosuna katmak için harekete geçti.

Beşiktaş ile yaptığı görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından serbest oyuncu konumuna düşen Cenk Tosun ve menajeri ile temas kuran Fenerbahçe, 33 yaşındaki golcü ile 2 yıllık sözleşme konusunda prensip anlaşmasına vardı. Anlaşmanın detaylarına göre, Cenk Tosun’un 2 yıllık maliyeti maaş ve imza parası dahil toplam 2.5 milyon Euro olacak. Cenk Tosun’un resmi sözleşmeye imza atmasının ardından sarı-lacivertli kulübün transferi duyurması ve oyuncunun İstanbul’da takıma katılması bekleniyor.

Cenk Tosun, 7 Haziran 1991 doğumlu olup Almanya'da yetişmiş Türk milli futbolcudur. Futbola Almanya'nın amatör takımlarından Raunheim'da başlayan Tosun, daha sonra Eintracht Frankfurt altyapısına transfer oldu. Frankfurt ile yalnızca 1 lig maçına çıkan Tosun, Süper Lig takımlarından Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantepspor’da 3 sezon boyunca gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Tosun, 2014 yazında Beşiktaş’a transfer oldu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları Paris 2024 Paralimpik Oyunları

Beşiktaş’ta 3,5 sezon oynayan Cenk Tosun, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarındaki başarılı performansıyla Premier League takımlarının ilgisini çekti ve Ocak 2018'de Everton'a transfer oldu. Ocak 2020'de Crystal Palace'a kiralanan Tosun, yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatmak zorunda kaldı ve 5 Mart'ta Everton'a geri döndü. 1 Şubat 2021'de Beşiktaş'a yarım sezonluğuna kiralanan Tosun, sakatlık nedeniyle düzenli oynama şansı bulamadı. A Milli Takım formasıyla 45 maçta 18 gol atan Cenk Tosun, 2022-23 sezonunda Beşiktaş ile yeniden sözleşme imzaladı.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı