İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes, bu hafta sonu gökyüzü meraklılarını büyüleyecek bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Erciyes AŞ ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından 11 Ağustos Pazar akşamı düzenlenecek olan "perseid meteor yağmuru" izleme etkinliği, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da, 2 bin 650 rakımda gerçekleştirilecek.

Saat 19.00'da başlayacak ve 23.00'e kadar devam edecek olan ücretsiz etkinlikte, ışık kirliliğinden uzak bir ortamda gökyüzünü keşfetmek isteyen meraklılar buluşacak. Uzman astronomlar, gezegenler ve takımyıldızları hakkında bilgi verecek, katılımcılara teleskopla gözlem yapma imkânı sunacak.
Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen perseid meteor yağmurlarının en dikkat çekici anı, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece yaşanacak. Bilim insanları, saatte 100 kadar gök taşının görülebileceğini ve meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağını tahmin ediyor.

Erzurum'da 5 tarihi tabya daha koruma altına alınacak Erzurum'da 5 tarihi tabya daha koruma altına alınacak

Gökyüzü meraklıları için eşsiz bir deneyim sunacak olan bu etkinlik, Erciyes'in zirvesinde unutulmaz anlar yaşatacak. Gökyüzünü izlemek ve meteor yağmurunun keyfini çıkarmak isteyenler için bu etkinlik kaçırılmayacak bir fırsat.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı