Emekli aylıklarına yönelik yeni zam tartışmaları hız kazanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın liderliğinde düzenlenecek kritik zirve, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti'nin önde gelen isimlerini bir araya getirecek. Toplantıda, emekli aylıklarına yapılacak ek zamların detayları ele alınacak ve kamuoyuna duyurulacak.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, emekli aylıklarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ve henüz kesin bir karar verilmediğini belirtti. Çelik, "Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Henüz karar verilmiş değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Son altı aylık enflasyon farkının belirlenmesiyle birlikte, milyonlarca memur ve emeklinin zam oranları da netleşmişti. Ancak bu zam oranlarının emeklilerin aldığı aylıklara değil, kök aylıklara uygulanması nedeniyle bazı emeklilerin zam alamadığı belirtiliyor. Örneğin, kök aylığı 8 bin lira olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamla aylığı bin 978 lira artarak 9 bin 978 lira oldu. Ancak zaten ocak ayından beri 10 bin lira alan bir emeklinin maaşında herhangi bir artış olmadı.
Emekli aylıklarına yönelik bu gelişmeler, emekliler ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Toplantının sonuçları, emeklilerin mali durumunu doğrudan etkileyecek önemli kararları içerecek.
 

Editör: Ömer Faruk Bostancı