Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı döviz/altın dönüşümlü kur korumalı mevduat/katılma (DDKKM) ve Türk lirası mevduat/katılma (TL KKM) hesaplarının stok bakiyesi verilerini açıkladı. Verilere göre, döviz/altın dönüşümlü KKM stok bakiyesi haziran ayında 4,3 milyar dolar geriledi.

Kredili otomotiv satışları büyük düşüş yaşadı Kredili otomotiv satışları büyük düşüş yaşadı

TCMB'nin internet sitesinde yayımlanan verilere göre, mayıs sonunda 67,9 milyar dolardan revize edilen 68,1 milyar dolar olan DDKKM stok bakiyesi, haziran sonunda 63,8 milyar dolara düştü. Bu düşüş, özellikle gerçek kişi ve tüzel kişi hesaplarında belirgin oldu. Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 48,9 milyar dolardan 45,7 milyar dolara, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi ise 19,2 milyar dolardan 18,1 milyar dolara geriledi.

Öte yandan, Türk Lirası KKM stok bakiyesi de önemli bir azalma gösterdi. Haziran ayında Türk lirası KKM stok bakiyesi, bir önceki aya göre 12 milyar TL azalarak 37,1 milyar TL'den 25,1 milyar TL'ye düştü. Bu gelişmeler, döviz/altın dönüşümlü ve Türk lirası kur korumalı mevduat hesaplarındaki azalmayı gözler önüne seriyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı