Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi

Galatasaray Spor Kulübü'nün Sportif Direktörü Cenk Ergün'ün uçuş bilgileri, sosyal medya platformu X'te ifşa edildi. Ergün, kişisel verilerinin izinsiz paylaşılması üzerine İstanbul Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ergün'ün dilekçesinde, 16 Temmuz’da yurt dışından Türkiye'ye dönüş yapacağı sırada uçağa binmeden önce uçak bilgisi ve koltuk numarasının, kimliği belirsiz bir kullanıcı tarafından sosyal medyada yayımlandığı belirtildi. Ergün, transfer dönemi boyunca hakaret ve tehditlere maruz kaldığını ve kişisel bilgilerinin ifşa edilmesinin kendisi ve ailesi üzerinde ciddi endişelere yol açtığını ifade etti.

Başlatılan soruşturmada, Ergün’ün uçuş bilgilerini paylaşan hesabın Abdurrahman B. isimli kişiye ait olduğu belirlendi. Şüpheli, ifadesinin alınması için savcılığa çağrıldı. Ergün, Abdurrahman B.'nin ‘tehdit veya hakaret içeren tezahürat’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından cezalandırılmasını talep ediyor.

Söz konusu sosyal medya hesabından daha önce futbolcular Yusuf Demir, Milot Rashica ve Patrick van Aanholt’un da uçuş bilgileri ve koltuk numaraları paylaşılmıştı. Ergün'ün yaşadığı bu olay, kişisel verilerin korunmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı