Kariyer odaklı online eğitim platformu Teedo, YenidenBiz Derneği ile çalışma hayatına en az 6 ay ara vermiş kadınların yeniden işe dönmelerine yardımcı olmak amacıyla anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu işbirliği kapsamında, derneğin destekçileri arasında yer alan Teedo, YenidenBiz Derneği adayı kadınlara ücretsiz eğitim kontenjanı sunacak.

Teedo, bu projeyle kadınların iş dünyasına güçlü bir şekilde geri dönmelerini desteklemeyi hedefliyor. Ücretsiz eğitim desteği sunarak, beceri geliştirmek veya yeniden beceri kazanmak isteyen kadınlara, derneğe kayıtlı adaylara her eğitimde ücretsiz kontenjan sağlayacak. Ayrıca, derneğin Yönetim Kurulu, gönüllüleri ve kurumsal destekçileri için eğitim kayıtlarında avantajlar sunulacak.

Derbinin kaderini kaleciler belirleyecek Derbinin kaderini kaleciler belirleyecek

Teedo'nun Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Direktörü Cansu Karagül, kadınların ekonomik yaşamın her alanında ve her seviyesinde var olmalarını desteklediklerini belirtti. Karagül, kariyer molası veren kadınların iş hayatına dönme kararında genellikle kendilerine ve mesleki yeterliliklerine olan inançlarını kaybettiklerini ifade ederek, eğitim desteği ve mentorluğun önemine dikkat çekti.

Teedo’nun bu işbirliği, kadınların iş dünyasında hak ettikleri yerleri yeniden kazanmalarına ve kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca, Eylül ayında Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenecek İş’te Kadın: Yöneticilik ve Liderlik Eğitimleri gibi programlarla da destek sağlanacak.

YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Komite Başkanı Banu İşçi Sezen, Teedo'nun sunduğu eğitim imkanlarının kadınların kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyeceğini, kendilerine olan güvenlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olacağını belirtti.

YenidenBiz Derneği Yönetim Kurulu Başkan / Eş Başkanı Selen Kocabaş ise, kadınların işgücüne katılımını artırmak ve kariyer yolculuklarında yanlarında olmak misyonlarının önemine vurgu yaparak, Teedo’nun desteklerinin toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomik hayata eşit şartlarda katılım konusunda büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu işbirliği, çalışma hayatına ara veren kadınların yeniden iş dünyasına entegrasyonunu desteklemek ve mesleki yetkinliklerini artırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı