Küresel Kuzey ülkeleri, iklim protestolarını bastırmak için sert tedbirlere başvuruyor Küresel Kuzey ülkeleri, iklim protestolarını bastırmak için sert tedbirlere başvuruyor

İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Eton Koleji, yeni öğrenci kabul döneminde dikkat çeken bir karara imza attı: Akıllı telefonları yasaklayarak, yerine yalnızca arama ve mesaj gönderme özelliklerine sahip eski model Nokia tuşlu telefonları kullanmaya başladı. Bu karar, kısa sürede sosyal medyada viral oldu. İşte detaylar...

Tuşlu telefonların geri dönüşü

Yıllık 64.000 dolarlık ücretiyle bilinen Eton Koleji, bu kararı almalarının ardında yatan nedeni, gençlerin ruh sağlığı ve genel refahı üzerindeki akıllı telefonların olumsuz etkileri olarak açıkladı. Ayrıca, bu yasak ile öğrencilerin sınıf içindeki dikkat dağınıklığının azalması ve disiplin sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

Tarihi ve ünlü mezunlarıyla bilinen okul

Londra'nın batısındaki Windsor kasabasında yer alan ve yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Eton Koleji, Boris Johnson ve David Cameron gibi 20 İngiliz başbakanını yetiştirmesiyle ünlü. Prens William ve Harry, "1984" ve "Hayvan Çiftliği" kitaplarının yazarı George Orwell, James Bond'un yaratıcısı Ian Fleming ve Oscar ödüllü aktör Eddie Redmayne gibi tanınmış isimler de okulun mezunları arasında bulunuyor.

Yeni dönem ve akıllı telefon yasağı

Bu Eylül ayından itibaren Eton Koleji’ne başlayacak olan 13 yaşındaki öğrencilerin akıllı telefon kullanmaları kesinlikle yasak olacak. Okulun müdür yardımcısı Mike Grenier, yeni öğrencilerin velilerine gönderdiği mektupta, çocuklarının akıllı telefonlarındaki SIM kartların okul tarafından verilen Nokia telefonlara aktarılacağını bildirdi.

Editör: Ömer Faruk Bostancı