Arabica Coffee House’un kurucusu Sertaç Yalçın, İstanbul pazarına giriş stratejileri ve Bebek’te açılacak olan "Maestro"konseptli şube hakkında şunları söyledi: “İstanbul çok büyük ve rekabetin yoğun olduğu bir pazar. Buraya çok güçlü girmek ve bu gücü hiç kesmeden devam ettirmek istiyoruz. Bebek'te açılacak ilk şubemizle, misafirlerimize farklı bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Kahvenin topraktan fincana olan hikayesini bu şubede betimleyeceğiz. Çiğ kahvelerimiz kavrulacak, dinlendirilecek ve ardından barımıza servis edilecek. Microlot kahvelerimizle yüksek kaliteyi koruyacağız.”
“Çıraklık dönemimiz bitti, kalfalığa geçiyoruz”
Markanın onuncu yılına girdiğini belirten Yalçın, “ArabicaCoffee House’un yeni şubesi sadece kahve deneyimiyle değil, aynı zamanda mocktail ve üçüncü dalga kahve barıyla da öne çıkacak. Yarı self servis, yarı alakart hizmet sunulacak ve şefler tarafından hazırlanan glutensiz atıştırmalıklar ile özel çikolatalar da menüde yer alacak. Ayrıca, gelişmiş ses sistemi ile belirli günlerde DJ performansları düzenlenecek. Maestro konseptiyle İstanbul’da beş-altı şube daha açmayı planlıyoruz. Bu yıl bizim için çok önemli çünkü onuncu yılımıza giriyoruz ve artık çıraklık dönemimiz bitti, kalfalığa geçiyoruz," ifadelerini kullandı.
“Kahve fiyatlarının artışında iki temel neden var”
Kahve fiyatlarındaki artışın iki temel nedenden kaynaklandığını ifade eden Yalçın,“Kahve ithalatımızdaki çiğ kahveyi konuşuyorsak buradaki artışın iki ana nedeni var. Birincisi iklim ikincisi ise arz-talep dengesi.” dedi.
Yalçın sözlerine son olarak şu ifadeleri ekledi; “Her geçen yıl dünyadaki kahve tüketimi üretiminden daha fazla oranda büyüyor. Arz talep dengesinde bir orantısızlık oluşuyor. Bu otomatikman zaten kahve borsasını artırıyor. İkincisi gerçekten iklim krizi, kahvenin üretildiği 15 kuzey 15 güney enlemlerinin arasındaki bölgede kuraklık, donlar ve böcek istilaları gibi problemler çok fazla yaşanıyor. Bazen politik problemler ya da iç karışıklıklar da bunu etkiliyor. Bunların üzerine bir de Süveyş Kanalı problemi çıktı. Bunların hepsi otomatikman arz-talep dengesi ile birlikte Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde aslında kahve borsasını yükseltti. Bugün reel piyasada kahvenin tonu 245-246 dolarlara kadar yükseldi.”