Alman askeri sözcüsü, Köln-Wahn askeri üssündeki su kaynağında anormal durumlar tespit edildiğini ve bir muhafızın üssün çitlerinde, içme suyu tesisine yakın bir noktada delik bulduğunu açıkladı. Sözcü, bu gelişmeler üzerine üssün içme suyu kaynağının kesildiğini ve yetkililerin olayın sabotaj olup olmadığını araştırdığını belirtti. Olay, ilk olarak Alman medya kuruluşu Spiegel tarafından duyuruldu. Ayrıca, üs içindeki yazışmalarda, askeri personel ve sivillere musluk suyunu kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunulduğu bildirildi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı

Federal meclis Savunma Komisyonu'ndan açıklama

Federal Meclis Savunma Komisyonu Başkanı Marcus Faber, Köln’deki kışlada yaşanan olayların zamanlamasının, koordineli bir sabotaj girişimine işaret edebileceğini söyledi. Faber, "İki kışlada meydana gelen olayların zamansal yakınlığı göz önüne alındığında, düşman bir aktörün sabotaj yeteneklerini burada, topraklarımızda göstermek istediği düşünülebilir. Şu anda bunu yapmakla en çok ilgilenen aktör Putin’dir." dedi. Defence Blog kaynaklı haberlerde de Faber'in bu değerlendirmesine yer verildi.

Geilenkirchen NATO üssü ve Berlin'deki olaylar

Ayrı bir olayda, Almanya'nın Geilenkirchen kentindeki NATO hava üssü, sabotaj şüphesi nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Köln polisi, üssün yasadışı bir saldırıya maruz kaldığını doğruladı. Bunun yanı sıra, Berlin’de silah üreticisi Diehl’e ait bir metal fabrikasına düzenlenen kundaklama saldırısı da sabotaj iddialarının son örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Wall Street Journal'ın haberine göre, bu yangının Ukrayna’ya yapılan kritik silah ve mühimmat sevkiyatını engellemeyi amaçlayan Rus sabotajcılar tarafından çıkarıldığı öne sürülüyor.

Alman yetkililer, bu olaylar karşısında güvenlik önlemlerini artırırken, soruşturmalar devam ediyor. Sabotaj iddiaları, NATO ve Almanya arasındaki askeri işbirliğine yönelik ciddi bir tehdit olarak görülüyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı