THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor THY, Göbeklitepe buğdayından üretilen "ilk ekmek" ile tarihi gökyüzüne taşıyor

AK Parti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kongre sürecine resmi olarak başladı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı ve partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı.

Toplantıda, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıklarına dair bir sunum yaparak sürecin takvimini açıkladı. Planlanan takvime göre, eylül ayının son haftası veya ekim ayının başında mahalle ve köylerde delege seçimleri yapılacak. Kasım başında ise nüfusu 5 binin üzerindeki beldeler ve ilçelerin kongreleri gerçekleştirilecek. İl kongrelerinin yeni yılın başında yapılması planlanırken, 8. Olağan Büyük Kongre'nin ise Mayıs 2025'te yapılacağı öngörülüyor.

Kongre süreci, AK Parti’nin teşkilat yapısında yenilenme ve yeniden yapılanma sürecinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Editör: Ömer Faruk Bostancı