ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı ABD Başkan Yardımcısı Harris'in mitingi sırasında Filistin yanlısı slogan atan gösterici salondan çıkarıldı

Dünyaca ünlü model Bella Hadid, Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyatları'nı tanıttığı reklam kampanyasında yer aldıktan sonra İsrail’in tepkisini çekti. İsrail, Hadid’in geçmişteki antisemitik ifadeleri ve eylemleri nedeniyle kampanyayı eleştirdi ve Adidas'tan açıklama talep etti.

18 Temmuz 2024 tarihinde, İsrail'in resmi X (eski Twitter) hesabında yapılan paylaşımda, Hadid’in yer aldığı reklamlar eleştirildi. İsrail, paylaşımında, "Adidas, 1972 Münih Olimpiyatları'nı tanıtan yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanyanın yüzü olarak seçilen Bella Hadid, geçmişte antisemitizmi yaymakla suçlanmış bir modeldir. Hadid ve babası sık sık Yahudilere karşı iftiralar ve komploları teşvik ediyor" ifadelerine yer verdi.

Bu eleştirilerin ardından, Adidas bir özür açıklaması yaptı ve Hadid’in kampanyadan çıkarılacağını duyurdu. Adidas, kampanyanın gözden geçirileceğini belirtti ve Hadid'in reklam kampanyasından resmi olarak çekildiğini doğruladı.

Hadid cephesinden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: Ömer Faruk Bostancı